Kålrotsuppe
Ingredienser
-
1 stk kålrot
-
1 ss olivenolje
-
1 stk løk
-
3 stk hvitløksfedd
-
4 stk poteter
-
2 stk gulrøtter
Fremgangsmåte
Skrell og del opp kålroten i biter. Varm olje i en gryte og stek kålroten ved lav varme. Kutt de andre grønnsakene i skiver.
Ha i løk, hvitløk, poteter og gulrøtter. Hell på vann til det dekker grønnsakene halvveis opp.
Legg på lokk og la småkoke i 15 minutter. Kjør suppen med stavmikser eller i en blender.
Tilsett vann om den er for tykk.
Smak til med salt, pepper, epleeddik og litt sukker. Dernest med litt chili, en klype kummin og hakket frisk koriander.
Tips: Server suppen med brød, litt hakket timian eller persille og gresk yoghurt på toppen.
Smak til med
-
Epleeddik
-
Frisk koriander
-
Kummin
-
Chili
-
Salt og pepper
-
Gresk yoghurt
Syltet Kålrot
Ingredienser
-
1 del eddik 7%
-
2 deler sukker
-
3 deler vann
Fremgangsmåte
Lake kokes til sukker er oppløst.
Rasp skrellet kålrot og fyll syltetøyglasset til glasshalsen.
Fyll etter med laken slik at all kålrot er dekket.
Tips: Legg noe på toppen av den raspede kålroten slik at det ikke flyter opp.
La stå mørkt og kjølig i fem dager før bruk. Da smaker den best.
Kålrotrøsti
Ingredienser
-
1 kg kålrot
-
300 g potet
-
2 egg
-
2 ts hvetemel
-
1 ts potetmel
-
2-3 fedd hvitløk
-
1 ts oregano
-
En klype karve
Fremgangsmåte
Rasp grønnsakene og bland alt sammen til en masse.
Stekes i en panne med olje til en gyllen farge.
Coleslaw
Ingredienser
-
500 g kålrot
-
1 stk gulrot
-
100 g sellerirot
-
1 ss creme fraiche
-
1/2 ss majones
Fremgangsmåte
Rasp grønnsakene og bland sammen alle grønnsakene med creme fraiche og majones.
Smak til med
-
Salt
-
Pepper