top of page

Kålrotsuppe

Ingredienser

  • 1 stk kålrot

  • 1 ss olivenolje

  • 1 stk løk

  • 3 stk hvitløksfedd

  • 4 stk poteter

  • 2 stk gulrøtter

Fremgangsmåte

Skrell og del opp kålroten i biter. Varm olje i en gryte og stek kålroten ved lav varme. Kutt de andre grønnsakene i skiver.


Ha i løk, hvitløk, poteter og gulrøtter. Hell på vann til det dekker grønnsakene halvveis opp. 
Legg på lokk og la småkoke i 15 minutter. Kjør suppen med stavmikser eller i en blender. 
Tilsett vann om den er for tykk.
Smak til med salt, pepper, epleeddik og litt sukker. Dernest med litt chili, en klype kummin og hakket frisk koriander.


Tips: Server suppen med brød, litt hakket timian eller persille og gresk yoghurt på toppen.

Smak til med

  • Epleeddik

  • Frisk koriander

  • Kummin

  • Chili

  • Salt og pepper

  • Gresk yoghurt

Toten Kålrotpakkeri Kålrot
Toten Kålrotpakkeri Kålrot

Syltet Kålrot

Ingredienser

  • 1 del eddik 7%

  • 2 deler sukker

  • 3 deler vann

Fremgangsmåte

Lake kokes til sukker er oppløst.


Rasp skrellet kålrot og fyll syltetøyglasset til glasshalsen.

Fyll etter med laken slik at all kålrot er dekket.

Tips: Legg noe på toppen av den raspede kålroten slik at det ikke flyter opp.

La stå mørkt og kjølig i fem dager før bruk. Da smaker den best.

Kålrotrøsti

Ingredienser

  • 1 kg kålrot

  • 300 g potet

  • 2 egg

  • 2 ts hvetemel

  • 1 ts potetmel

  • 2-3 fedd hvitløk

  • 1 ts oregano

  • En klype karve

Fremgangsmåte

Rasp grønnsakene og bland alt sammen til en masse.

Stekes i en panne med olje til en gyllen farge.

Toten Kålrotpakkeri Kålrot
Toten Kålrotpakkeri Kålrot

Coleslaw

Ingredienser

  • 500 g kålrot

  • 1 stk gulrot

  • 100 g sellerirot

  • 1 ss creme fraiche

  • 1/2 ss majones

Fremgangsmåte

Rasp grønnsakene og bland sammen alle grønnsakene med creme fraiche og majones. 

Smak til med

  • Salt

  • Pepper

bottom of page